Posted on 1 Comment

Tufteparken er for alle!

Vi har mange ganger passert Tufteparken, men aldri droppet innom. I dag hadde vi en avtale med Karianne Bjerknes som er sertifisert instruktør for Tufteparktrening. Karianne leder også “The Pack Bootcamp” i Lier og hun brenner for trening med egenvekt og strikker.

Det som er så fint med Tufteparker er at man kan ta med barna. Her kan man legge til side tidsklemma, ta med barna + nistepakke og drikke. Du behøver ikke så mye for å komme i gang, men for å få best utbytte av treningen, så anbefaler vi å investere i 1-3 strikker. Strikkene er til stor underholdning og ikke minst trening både for deg og barna.
Ladysport.no har strikker fra Casall. Disse er av svært god kvalitet og anbefales av mange som trener i Tufteparker. Se utvalget av strikker her

Vi kommer i dette innlegget til å presentere flere øvelser, men vi anbefaler deg å starte enkelt. Fokuser på hva som kan være funksjonelt for deg å bli bedre på i din hverdag. Har du merket at du har blitt svakere i armene, eks ved å åpne lokk på syltetøyglass. Du kan her styrke grepsmuskelaturen ved å henge i Monkey bar.

Om Tufteparkene
Tufteparken er en utendørs treningspark bestående av 10 enkle metallkonstruksjoner som et lavterskel tiltak for uorganisert idrett og folkehelsen. Konseptet ble ideelt grunnlagt av Lasse Tufte i 2011, og den aller første Tufteparken sto klar til bruk på Risenga i Asker sommeren 2012. Tufteparken er et norsk konsept, utviklet av norske brukere.

Siden den gangen har det blitt etablert flere titalls parker og kommer stadig nærmere en “nasjonal dekning” med parker. Samtlige parker som er etablert er godt brukt av et stort antall forskjellige målgrupper. Brukerne av parkene består av mosjonister, turgåere, syklister, mødre med barnevogn, barn og ungdom. Disse parkene blir et naturlig møtepunkt for aktivitet, uavhengig av om det er bruk av apparatene som står i fokus.
Du finner Tufteparkene her

Inspirasjon til øvelser i Tufteparken

Rig_9_ed
Monkeybar
I Monkeybar kan du enten ta tåhev- dette er en fin øvelse for å styrke legg og ankel, noe som er gunstig om du løper. For å legge til et element i tåhev, så legger du på strikker.

Tåhev i ribbevegg_utenmstrikk

Du kan også klatre opp ribbeveggen og gå over, for så å klatre ned på andre siden. Dette er godt for motorikken.

Monkeybar
Å henge i Monkeybar bidrar til å styrke grepet. I begynnelsen er det kanskje nok å bare henge. Deretter kan du slenge deg som apene fra den ene siden til den andre. God trening for gripe evnen og armene. Karianne har her på seg Limited Edition Dorit toppen fra Röhnisch + Long Racerback i hvit og gul.

Rig_3_ed

Ribbevegg
I ribbeveggen kan du trene tåhev slik vi beskrev ovenfor. I tillegg kan du trene Nordic hamstring. Dette gjør du ved å feste bena slik som på bildet. Feste trikkene og jobbe deg ned og opp. Det er utrolig hvor det brenner i hamstringen (bakside lår) under denne øvelsen!

Tåhev i ribbevegg_utenmstrikk

Hamstring

Lår_hofte_strikkBurning legs- fest strikk i ribbeveggen. Still deg inne i strikken. Bevege ytterste ben utover og så tilbake. Dette kjenner du i ytterside lår og rumpe.
Mens vi er på ben og rumpe… Legg deg ned og fest strikket slik som på bildet under. Spark ben bak. Denne vil du kjenne!

Booty_training

Når du har trent ben, så kan du gjøre en lignende øvelse for å trene armer. Se bildet under.

Armøvelser_

Tilbake i ribbeveggen kan du få en utfordring 🙂 Se bildet under.
Oppned_ribbevegg
Rig_2_ed

Trippel lav
Step up- Her kan du trene ben ved å gå opp og ned på hver høyde. Dette for å styrke lår og rumpe.

18083582_10154414482152109_1400359558_o
Glute Bridge- Du kan trene rumpe og lår ved å legge deg slik som bildet og så heve og senke rumpen.

18090808_10154414482102109_1805493942_o

Du kan så legge deg på bakken, plassere bena på laveste trippel. Hev og senk rumpen.

Armhevinger kan tas på alle nivåer. Lettest er på det høyeste trippelnivået.

Dipps- du kan også ta dipps på dette stativet.

Utfall- legg et av bena på stativet, og ta så stillestående utfall.

Øvelser for ben/rumpe uten stativ:
Her bruker du korte strikk, som er perfekt til trening av ben og rumpe. Beveg deg sidelengs. For å øke intensiteten- ta sidebevegelse, så knebøy. Skift side etter flere repetisjoner.
Pingvin walk- gå med strikkene.
Øvelse_ben_korte strikk

Rig_1_ed

Multirack

Øvelse_armer_boksingKick i buret- i multirack kan du feste et strikk i to hjørner. Deretter kan du utføre bokseøvelser. Etter en runde øvelser, eks 20 sek, snur du retning slik at du får trent forskjellige retninger på begge armene. Burning!

Roøvelser_Armer_skuldre_ryggFace Pull- Fest et strikk i en av stengene. Ha en god avstand. Trekk strikk mot deg- ro øvelse. For å øke vanskelighetsgrad- trekk strikk mot deg, ta så armene opp og ta strikk over hodet.

Øvelse_sideSumo Pallof- Bruk strikket lik Face Pull. Stå nå på siden. Ta strikket i håndflaten og “fold hendene. Hoften og bena skal så helt stille, mens du tar sidebevegelser med armene. Denne kommer til å brenne i sidene. Etter at du har tatt den ene siden, snur du deg og gjør det samme på den andre siden.

Rig_4_ed

Dip stativ høy
Dette stativet frembringer garantert minner om turning. Her kan du gjøre mange øvelser, men vi har konsentrert oss om to øvelser.

MageøvelserSit-ups- fest bena slik som på bildet. Føler du deg utrygg? Ha gjerne med en treningspartner som kan hjelpe deg.

Rygghev- gjør  det samme som på sit-ups øvelsen, bare snu deg rundt. svært god trening!

Fikk du lyst til å trene med strikker i Tufteparken?
Vi er helt hektet! Vi sees i parken 🙂

PS. I Tufteparken kan du ta med barna 😉IMG_0367

Sporty hilsen fra
jentene i Ladysport.no

1 thought on “Tufteparken er for alle!

  1. […] Få inspirasjon til flere øvelser: Tufteparken er for alle! […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.