Posted on Leave a comment

Inspirert av blomster

I år er mange av treningsklærne inspirert av blomster. Röhnisch og
We Are Fit byr på delikate treningsklær overøst med nydelige blomster og flotte farger til inspirasjon og glede. Finn din favoritt her: Röhnisch, We Are Fit, Casall.

Herbal ice cubes

Jeg elsker våren når blåveisene titter frem og hestehovene står så flott i veikanten. Man blir rett og slett glad av å gå ut på tur! Men, visste du at blomster kan brukes til så mye mer enn en bukett i en vase på bordet?
Noen blomster kan faktisk spises, man kan bruke blomster i salater, som pynt på kaker eller putte dem inn i isbiter. Blomster brukes først og fremst som pynt, men noen tilfører også ekstra smak, slik som blomkarsen- som har en skarp peppersmak.

Her har du 10 blomster du kan spise:
1. Nellik, Dianthus. Kakepynt og isbiter eller kandisert
2. Markjordbær og hagejordbær, Fragaria. Kakepynt, eller som pynt i jordbærsalaten
3. Roser, Rosea. Rosevann, kandisert, rosegele, som pynt på kaker
4. Lavendel, Lavandula angustifolia. Kan brukes tørket som krydder eller bakes inn i kaker og stuinger.
5. Hvitkløver Trifolium repens og Rødkløver Trifolium pratense, nappe av og sutte på kronbladene. Eller drysse de over en salat
6. Blomster fra diverse salat og urter, brukes til salat.
7. Ringblomst, Calendula officinalis. Drysse kronbladene over salaten, bakes inn i kake, trekkes til en te eller tørke for å pynte kake med utenfor sesongen. Den kan også brukes som krydder og fargesetter.
8. Syrin, Syringa vulgaris. Syrinsaft, isbiter og i olje som salatdressing
9. Stemor og fiol, Viola. Kandisere, fryse inn i iskuber, pynte kaker
10. Blomkarse, Tropaeolum majus. Kald eller varm i salat, har en pepperaktig smak.

!! Det er viktig å huske på at det meste i hagen er ufarlig, men at det finnes noen få planter som kan gjøre stor skade. Utøv derfor forsiktighet og spis kun de du er sikre på. Vær også oppmerksom på at blomster klassifiseres ikke som matvarer, og kan derfor være sprøytet med plantevernmiddel du ikke bør spise. Det beste er derfor å holde deg til egenavlete blomster. Det er som oftest bare kronbladene på blomsten man spiser.

Jeg gleder meg til sommer og sol og hageselskaper hvor jeg kan pynte med blomster i alle fasonger og varianter. God blomstrende dag!

Sporty hilsen
jentene i Ladysport.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.