Posted on Leave a comment

Sunt påskegodteri

Kanskje er du godt i gang med trening, sunt kosthold…men så kommer påsken med sjokolade, påskeegg, masse godteri og vin. Hvordan skal man klare å komme rundt dette? Det har jeg selv grublet på en stund…

Mye kan gjøres med frukt
Hva er vel mer deilig enn å avslutte et måltid med en fruktsalat! Sydligere deler av europa bruker ofte fruktsalat til dessert etter et middagsmåltid med storfamilien. Man får tilført litt søtt + det “tynger” ikke ekstra etter et godt måltid.

2183764

I en fruktsalat kan du ta i alt du måtte ønske og like. Melon, mango, epler, druer, appelsin, ananas, kiwi, jordbær, banan. Ja, listen kan bli lang! Dette er garantert en favoritt til liten og stor. Ønsker du litt ekstra, så kan du lage vaniljesaus til, men frukten er i og for seg seg så god at det er ikke et “must”.

Har du lite frukt i huset eller på hytta, da har du kanskje appelsin. Denne kan du lage en deilig liten dessert med ved å lage oppdelte appelsinbiter med sjokolate og nøtter.

appelsinfileter-med-revet-mork-sjokolade-og-notter

Hva behøver du?

  • 2 stk appelsin
  • 40 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 5 stk hakkede valnøttkjerner

Et annet tips er å ta appelsinbåter og dyppe halve appelsinbåten i flytende sjokolade. Supergodt & enkelt! Ps. dette kan du også gjøre med druer, melonskiver og jordbær.

 

Har du med deg barn på påsketur, ja da ønsker du gjerne å tilbringe tid ute. Enten du er på fjellet eller åpner hytta ved sjøen så er det alltid hyggelig å tenne bål. Med litt forberedelse så kan du få en ekstra godbit på turen.

IMG_4141

Med ett par epler, litt sukker og kanel og et bål kommer du langt. Vi har ofte kuttet dette opp og gjort alt klart før vi har gått ut på tur. Eplene ligger da godt blandet med kanel og ukker i aluminiumsfolie, nederst i sekken. Når du har fått liv i bålet, legger du aluminiumspakken ved glørne i bålet. Enten du lager annen mat eller bare bruker bålet som varmekilde så har du noe godt i vente. Karameliserte eplebiter. Husk å ta med noe å spise med 😉
Du kan også skjære opp en banen og legge inn sjokolade. Ha bananen i aluminiumsfolie og la den varme seg i glørne. Supergodt!
Hvis du liker å være på tur og har barn som du ønsker å gi den gode turopplevelsen, lag god mat på turen. For inspo til turmat kan du besøke Turkokken.no, den har gitt oss mange gode turopplevelser + kreativiteten har økt i familien.

Ull, er alltid godt å ha på seg uansett om det er sommer eller vinter. Du finner alt av ull her

God tur!

jentene i Ladysport.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.