Posted on Leave a comment

Plages du med “Dørstokkmilen”?

Det skjer det samme stort sett hvert år, når solen titter frem og våren begynner å vise sin vakre prakt, er det dags for å finne formen etter en lang vinter med ikke fult så mye aktivitet som planlagt. Kjenner du deg igjen? Jeg kommer i alle fall ofte i den situasjonen… at den planlagte treningen ikke blir som først var tenkt gjennom vinteren. Det blir mye skikjøring, men det blir liksom ikke det samme.

Nå har jeg funnet frem treningsklær, polarklokken min og ikke minst strikkene mine fra Casall og er klar for en aktiv vår. Er du?

Visste du at  fra 20-årene og frem til 80-årsalderen minsker muskelstyrken med gjennomsnittlig 30 prosent. Det er overraskende hvor lite som skal til for å øke og spesielt vedlikeholde styrke. To til tre ganger i uken med litt innsats kan gi utrolige effekter på helse, velvære og funksjon. Så hvordan få til dette i en hektisk hverdag uten å gå på treningsenteret?
Jeg er så heldig at jeg bor på Nesøya, hvor det finnes mange muligheter for fine gå og løpeturer. Man kan løpe rundt øya på kryss og tvers, eller inne i skogen på skogsstier eller man kan ta turen ut til Brønnøya. Jeg velger ofte det siste, for der er det helt magisk hele året rundt synes jeg 🙂

DSC_0609På min løpetur rundt Brønnøya har jeg funnet meg noen benker som gjør susen for meg. Det er benker plassert med jevne mellomrom. Jeg løper fra benk til benk og tar øvelser som push-ups, dips, rumpehev og knebøy. Man kan også ta med seg strikk fra Casall i lommen som man lett kan hente frem ved behov. Her finnes mange flotte øvelser man kan gjøre. Dette er en enkel måte å vedlikeholde musklene og ikke minst opprettholde funksjonalitet. Jeg har lenge trent med PT pga av en dårlig rygg og vet så all for godt hvor viktig styrketrening er for å opprettholde funksjonalitet. Å vedlikeholde treningen på mage og rygg, er alfa omega for meg. Men dette gjelder de aller fleste av oss, spesielt når man har bikket 30.

Bli med på #sporty25, da vel! 25 aktive dager de neste to månedene. Hvor mange aktiviteter klarer du? Les mer her om #sporty25

 

Ha en aktiv og flott vår!

 

Sporty hilsen jentene i Ladysport.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.