Posted on Leave a comment

10 tips til treningsstarten

Har du satt deg mål om å komme i gang med treningen ? Om du igjen er i gang med trening, så er dette strålende! Gratulerer!! Hva skal så til for at ikke du skal falle i fra i løpet av noen uker? Hvor lenge holdt du ut sist? Tenk gjerne igjennom hva som gjorde at du droppet ut sist gang. Kanskje finner du løsningen 😉

Her er noen tips som kanskje holder deg i gang litt lenger:

1. Planlegg treningen
Hvorfor vil du trene? Hvor mye ønsker du å trene? Hva ønsker du å trene?
Legg treningen inn i kalenderen. Pakk bagen dagen før og se til at du har med alt du behøver. Husk drikkeflaske, Miiego trådløse hodetelefoner, FlipBelt for oppbevaring av mobil/nøkler/treningskort/medisin. Har du et magasin med øvelser? Ta dette med, så har du litt inspo på treningen.

2. Treningsklær og sko
Start treningen med en god opplevelse! Ta på deg klær som passer til aktiviteten. Superkjedelig å troppe opp til yogatimen med en løs t-shkjorte som bare sklir opp når du bøyer deg eller en tights som sklir ned. Sjekk bekledningen før du starter treningen, kjøp deg evt en ny tights eller topp. Det gir deg ekstra motivasjon til å trene. Husk for all del å ha en riktig sports-bh tilpasset aktiviteten + bytt ut de gamle treningsskoene, slik at du får sko med demping.

3. Litt trening er bedre enn ingen trening.30 minutter trening er bedre enn ingen trening. Ikke gap over for mye, tenk heller på treningen som aktivitet. Enkelte dager kan du trene styrke og andre dager er en gåtur godt nok. Hvis du dreier fokuset fra trening til aktivitet, så kan det anskje være lettere å gjennomføre.

4.Vær tålmodig. Ikke stress, gled deg heller over hver dag med aktivitet.

5. Delmål. Sett deg delmål og litt større mål. Dette kan hjelpe deg å beholde fokus. Et mål kan være å utføre en øvelse eller en etappe. Et mål kan være å delta i et løp eller et skiløp.

6. Prøv nye aktiviteter. Det er lett å havne i det samme sporet som man har vært i tidligere og kanskje man etterhvert synes at treningen blir kjedelig. Prøv nye aktiviteter; meld deg på skikurs, prøv den nye dansetimen eller delta på kajakkurs.

7. Avtal med en treningsvenninne. En avtale er vanskeligere å bryte enn hvis man trener alene. En venninne kan dra deg opp når du er nede og du kan gjøre det samme for din venninne. Viktig at dere er på sammen nivå, slik at dere begge har utbytte av treningen.

8. Fokuser på store muskelgrupper. Som nybegynner bør du prioritere store muskelgrupper. Kondisjonsøvelser som bruker mye muskelmasse er rask gange eller løp, langrenn, dans, og sykkel. Innen styrketrening bør sete, forside og bakside lår, rygg og bryst prioriteres i første fase.

9. Ikke fokuser på vekten. Legg bort vekten og fokuser heller på aktiviteten. Husk at muskler veier mer enn fett.

10. Hverdagsaktivitet. Legg til hverdagsaktivitet hver dag. Gå i trappa på jobben, velg kaffeautomaten lengst bort, gå i rulletrappa, parker litt lengre bort fra inngangen på kjøpesenteret. Vær kreativ og skryt av deg selv!

Det viktigste av alt, ha det gøy!

Sporty hilsen fra jentene i Ladysport.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.