Posted on Leave a comment

Ingefær

Kanskje pleier du nettopp å ha ingefær i teen når du er forkjølet, du spiser det gjerne sammen med sushi eller du prøvde det kanskje i forbindelse med svangerskapskvalme?

Vel, det er ingen grunn til å begrense bruken av ingefær til sjeldne anledninger. Så lenge ingefæren opprettholder god kvalitet er den nyttig for kroppen på flere måter.

Magen: Har du vondt i magen kan du tygge på en bit ingefær. Dessuten er reduserer ingefær luft i magen og kan virke stabiliserende ved diaré.

Antioksidanter: Vondt i halsen? Ta ingefær i teen. Ingefær er nemlig proppfull av antioksidanter og kan dempe betennelse. Det beste er å kombinere ingefær i maten din. Putt ingefær i smoothien, juicen, suppen eller i teen.

Kolestrolet: Ingefær øker blodgjennomstrømningen, har positiv innvirkning på kolesterolet og kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom.

Kalde ben: Prøv et fotbad med ingefær! Fyll en balje og tilsett 2ts friskrevet ingefær. Sitt med føttene i baljen i 10-15 minutter. Skyll og tørk føttene grundig. Ta på et par myke ullsokker og kjenn hvordan varmen brer seg helt ut i tærne <3

Happy ingefær!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.