Posted on Leave a comment

Overrask med Lussekatter

Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden. Denne oppskriften gir ca 30 saftige lussekatter.
Denne oppskriften og flere finner du her  (tine.no)

Ingredienser

LUSSEKATTER

150 gram TINE Meierismør
5 desiliter Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gram gjær
1 gram safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
150 gram sukker
½ teskje salt
2 teskje kardemomme
13 desiliter hvetemel (ca.)

PENSLING OG PYNT:

1 stk sammenvispet egg
1 desiliter rosiner

Slik gjør du det

 

  • Smelt smør og tilsett melk. Smuldre gjær i en bakebolle og rør ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
  • Rør i sukker, salt, kardemomme, safran og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

    TIPS:

    Safran kan erstattes med gurkemeie for fargens skyld, for smakens skyld er et godt tips å tilsette litt kardemomme også.

  • Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.
  • Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplate med bakepapir, og la dem heve under plast på et lunt sted i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Pensle lussekatter med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek midt i ovnen i 5 – 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.