Posted on Leave a comment

Hold varmen med ullklær fra SmartWool

sw0ss222553-1-pEr du en frysepinne? Visste du at mange damer fryser lett, da er det godt til å ty til ullklær. Ull er naturlig, mykt og trenger ikke å vaskes så ofte. Det tar ikke til seg lukt så lett. Det er lett og luftig. I tillegg til å isolere godt mot kulde, er ull kjølende når det er varmt ute. Det er slitesterkt. Og du kan ha et ullplagg livet ut.

“The heart and soul of Smartwool is passion.”
Slik beskriver president, Mark Satkiwicz, merket som gjennom to tiår har vokst frem til å bli en ledende leverandør av ulltøy på verdensbasis. Med lidenskap for friluft og sport har Smartwool bygget et solid renommé som bygger på tillit og genuin interesse for sine fans.

Smartwool ble startet av ski-instruktørene Peter og Patty Duke i Steamboat Springs, Colorado, i 1994. Deres mål fra dag en var at man aldri skulle fryse på tærne. Et par merinosokker utfordret denne påstanden og endret måten outdoor-entusiaster kledde seg på føttene. I over 20 år har Smartwool pushet grensene og utfordret fans til å tenke smart med ull og har med årene utviklet produkter som kan brukes året rundt, fra topp til tå.

Merinoull fra New Zealand
New Zealand er basen for merinoullen Smartwool bruker i sin produksjon. I 2010 inngikk Smartwool en eksklusiv avtale med New Zealand Merino Company om at all ull kom fra kun en kilde og at dyrene var behandlet på en forsvarlig måte. En annen faktor som gjør at merinoull fra den sørlige halvkule er så fantastisk, er klimaet i området. Klimaet utfordrer sauene til å tilpasse seg varme somre og kalde vintre. For å takle slike forhold utvikler sauen et unikt ytterlag av ull som er varmeregulerende avhengig av sesong. Dette ull-laget er hvitere, lettere, finere og jevnere enn annen ull fra andre områder i verden.

Om man bruker merino ull korrekt, vil man få mest mulig ut av fibrene. Fibrene håndterer fukt bedre enn bomull, det er smartere enn syntetisk materiale og mer komfortabelt uansett værforhold. Merinoull er det mest pålitelige fibret når du er utsatt for væromslag. Fibret er et helårsprodukt som er pustende og avskyr lukt naturlig.

sw015018075-1-pUllsokker med Cushion
I vår nettbutikk Ladysport.no vil du se at vi nevner Cushion i omtalen av ullsokkene. Dette er tykkelsen på lesten (under sokken). En medium Cushion vil merkes ved at sokken er myk å gå på. Dette er gjerne en forsterkelse av sokken under hæl og tåballene. Som bruker av sokken oppleves dette som en fantstisk følelse. I tillegg er sokkene varme!
Ull er gull, men ikke all ull er som SmartWool <3

Jentene i Ladysport.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.