Posted on 1 Comment

På tide med ny sports-bh?

081675_skp_2-5Ved treningsstart er det mange kjøper inn treningstights, treningstopper og sko, men glemmer ofte å bytte ut den godt brukte sports-bhen.

Hvorfor er det viktig med en god sports-BH?
Brystene holdes oppe av hud og underliggende vev; ikke av muskler. Det betyr at de er lett påvirkelige av tyngdekraft og bevegelse. Ved trening øker bevegelsen og vevet og huden kan strekkes.
Særlig ved høyintensitetstrening, som løping, vil du være utsatt for stor belastning. En byste kan bevege seg hele 14 cm. En sports-BH som gir god støtte, reduseres bevegelsen med 70 prosent.

Se Shock Absorber Bounce-o-meter

Viktig med riktig størrelse
Mange kvinner ender opp med feil størrelse på sports-Bhen. Kjøper du for stor sports-bh, vil du ikke få god nok støtte. Kjøper du for liten, vil du ofte oppleve at den klemmer og gnager på skuldrene.

For å finne frem til riktig størrelse på sports-bhen, bør du måle omkretsen under brystene. Det vil gi deg en indikator på riktig
størrelse. Hvis du havner mellom to størrelser er en tommelfingerregel å gå ned i størrelse enn opp i størrelse.

For de med stor byste er det viktig med ekstra støtte. Selv om du ikke uttøver høyintensitets trening, så må du allikevel gå opp i intensitet grunnet at man her får sports-bher med mer støtte. For stor byste anbefaler vi Shock Absorber og Röhnisch.

Se Casall Sports-bh guide

Bytt sports-BH ofte
Bytt ut sports-BHen regelmessig. En sports-bh er gjerne utslitt etter ca 40 ganger gjennom vaskemaskinen. Det er smart å ha flere sports-bher etter ønsket aktivitet.

Hvilken type sports-bh skal jeg velge
Lady Sport har kategorisert sports-bh etter intensitet. Lav, middels og høy intensitet.
Lav intensitet er gjerne yoga, gåturer eller styrke. Sistnevnte aktivitet kommer an på byststørrelse.
Middels intensitet kan være dans eller korte løpeaktiviteter.
Høy intensitet er langvarig løping eller ballsport feks håndball.

Besøk gjerne Ladysport.no for å se vårt utvalg av sports-bher. Vi har sports-bher fra Casall, Lorna Jane, Röhnisch, Shock Absorber.

Lykke til!

Lady Sport jentene

Foto: Istockphoto

1 thought on “På tide med ny sports-bh?

  1. […] komme i gang med treningen. Visste du at du må ha riktig sports-bh til aktiviten du skal bedrive? Les mer her. Har du stor byste så kan Booband være en støtte. Se mer […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.