Posted on Leave a comment

Lag dine egne energibarer

Hjemmelaget-energibarSpiser du ofte energibarer? Hvorfor ikke lage disse selv?. For min del hadde det blitt en veldig kostbar post i budsjettet hvis jeg skulle ha kjøpt barer til 30 kroner pr.stk. Derfor lager jeg en god del energibarer selv. Det er veldig lett, veldig godt og veldig mye billigere enn å kjøpe de i butikk.

Hvordan du lager energibarer er veldig individuelt og hva du bruker i oppskriften avhenger veldig av hva du liker. Det viktigste er at innholdet gir deg energi og at du synes de smaker OK, samt at de skal være enkle å spise.

Her er en av mine favorittoppskrifter:

Energibarer
250 gr. peanøttsmør
250 gr. honning
100 gr. puffet havre
200 gr. tørket frukt
200 gr. nøtter
100 gr. kokosmasse
2 ts. kanel
2 ss. rapsolje

Hjemmelaget energibar

I disse barene er det spesielt godt med tørket frukt som aprikos, mango, ananas eller tørket bær (tranebær, blåbær osv.). Av nøtter er valnøtter, mangler, pistasjnøttet og macadamianøtter særlig godt.

Grovhakk frukt og nøtter. Smelt honning og peanøttsmør forsiktig i en kjele. Bland alle ingrediensene. Ha blandingen i ei lita langpanne eller en firkantet kakeform. Sett formen i fryseren til blandingen er frossen. Ta den ut og skjær barer i cirka 60 gr.

Barene kan spises nesten rett fra fryseren, men skal du ha de med deg på tur bør de stekes først slik at de holder fasongen. Stek barene på cirka 150 grader i 10 minutter og avkjøl dem i romtemperatur.

Jeg steiker de på plate i ovnen etter cirka 1 døgn i fryseren. Oppbevares i fryser eller kjøleskap hvis du har stekt dem – da holder barene seg best.

Lykke til!

Skrevet av Marthe K. Myhre/Insidesport.no
Learn2Ski

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.